SMERTELINDRENDE

SMERTELINDRENDE

Kinesisk akupunktur + kinesisk Tuina massasje


Akupunktur er en av de eldste medisinske terapiformer vi kjenner til i dag tidligste nedtegnelsene til akupunktur kommer fra klassisk kinesisk medisin .


Meridianer blir sett på som et kanalsystem i kroppen der qi kontinuerlig sirkulerer. Meridianene forbinder alle de indre organene med hverandre. Hver av de tolv hovedmeridianene har forbindelse og navn etter det organet de er forbundet med. På enkelte punkter langs meridianene finner vi veien til hudens overflate. Dette punktet kalles et akupunkturpunkt. Vi har flere hundre akupunkturpunkter fordelt over hele kroppen.

Ved manipulering av akupunkturpunkter kan blokkeringer fjernes. På denne måten kan ubalanser i de indre organene oppheves og sykdommer bedres. Erfaring viser at akupunktur er effektivt i forbindelse med korrigering av funksjonsforstyrrelser i en rekke lidelser og anvendelig mot både akutte så vel som kroniske tilstander. Smertelindringen kommer i stand gjennom svært sammensatte virkningsmekanismer.


Hos Tianlai kombinerer vi akupunktur med tradisjonell kinesisk massasje for best mulig effekt. Selv om metoden kan redusere smerte, stivhet og forbedre bevegelighet, kan den ikke gjenoppbygge muskler eller reparere benskader som allerede har oppstått i kroppen.Spør oss derfor om råd først!

Varmebehandling Moxa + Massasje


Moxa er en tørket urt med det kinesiske navnet Ai Ye, som stammer fra kurvplantefamilien, bedre kjent som burot, . I tradisjonell kinesisk medisin er behandling med moxa beskrevet i bøker allerede på 800-tallet. Burot har også vært brukt i klassisk medisin og er omtalt i nordiske legebøker.


Varmebehandling med moxa ansees for å gi et godt supplement til akupunkturnålene. Denne gamle massasjekunsten kombinerer både strykende teknikker for å skape qi og gjenoppretter balansen mellom yin og yang.  Ved hjelp av fingertrykk blir kanaler og blodsirkulasjonen stimulert som gjør at man  kan bli mer motstandsdyktig mot sykdommer.

Kopping terapi + Massasje


Kopping er en alternativ behandlingsmetode hvor man med en kopp som verktøy bruker undertrykk til å bedre sirkulasjonen i huden/muskulaturen og i kroppens indre organer der blodforsyningen er dårlig, for eksempel etter en skade. Behandlingen har blitt praktisert i Kina i mange tusen år.


Kopping kan bidra til å fremme blodsirkulasjonen, lindre hevelse og smerte og bedre fysisk styrke. Det har vist seg å ha en god effekt på forkjølelse, kronisk hoste, hodepine, muskelspenning, ulike ryggproblemer, fordøyelsesbesvær og forstøvninger.

Elektroakupunktur


Rollen og effekten av elektroakupunktur
Elektroakupunkturterapi er en metode for å forebygge og behandle sykdommer ved å sette inn elektroakupunktur i akupunktur, og deretter påføre pulsstrømmen fra elektroakupunkturinstrumentet for å virke på meridianakupunktene til menneskekroppen gjennom nålene og bakupunkturtiden. som akupunkturene tilhører, og kan fremme blodsirkulasjonen, forbedre stoffskiftet, redusere betennelse og lindre smerte, og gjenopprette funksjonene til vev og organer i patologiske tilstander til normale. , og unormal funksjon av fem sanseorganer. For eksempel er elektroakupunktur ofte brukt klinisk for å behandle ulike muskler smerter som hodepine, smerter i korsryggen, nakke-, skulder- og bensmerter. Det kan forbedre effektiviteten til behandlingene.

Ying-Yang massasje


Påvirk fordøyelsen og hold organene i mageregionen i sjakk med vår unike magemassasje. Anspente magemuskler slapper gradvis av slik at velværefølelsen sprer seg i hele kroppen.

Aurikulær terapi + Akupunktur


Kan bidra til å forebygge plager og helseeffekter av bl.a. klimaanlegg. Behandling kan bidra til å senke blodtrykket, styrke immunsystemet og kan brukes ved betennelser, smerte, svimmelhet og allergi m.m.